Прес-центр19 cічня 2022, 16:01

В громадах Луганщини облаштовують ЦНАПи

В області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 249 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг» реалізуються три проєкти:

Щастинської міської військово-цивільної адміністрації «Створення умов для надання доступних та якісних адміністративних послуг шляхом відкриття Центру надання адміністративних послуг Щастинської територіальної громади» загальною вартістю 5 070,746 тис. грн, а саме: будівництво – 4 306,06 тис. грн, придбання обладнання – 764,69 тис. грн. Наразі ремонтні роботи завершено, триває налаштування електромережі та обладнання.
Новоайдарської селищної ради «Забезпечення центру надання адміністративних послуг обладнанням для видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів та облаштування 8 віддалених робочих місць» загальною вартістю 950,528 тис. грн. 

Всі кошти, заплановані на реалізацію проєкту, використані на 100 %.

Повноцінно запрацювали 10 віддалених робочих місць адміністратора ЦНАП у старостатах Новоайдарської селищної ради, для яких придбано 10 комплектів офісних меблів (стіл, крісло, шафа), офісної комп’ютерної техніки (принтери та моноблоки). Для ЦНАПу придбано обладнання для видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, яке знаходиться на стадії встановлення.

Чмирівської сільської ради «Облаштування центру надання адміністративних послуг» загальною вартістю  156,20 тис. грн. 

Проєкт успішно реалізовано. Для ЦНАПу придбано та встановлено обладнання для створення робочого місця державного реєстратора, меблі для куточка самообслуговування, обладнання для встановлення системи «ТРЕМБІТА» тощо.

Також, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня  2021 р. № 1337-р «Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» Гірською міською військово-цивільною адміністрацією реалізується проєкт «Реконструкція першого поверху Центру надання адміністративних послуг Гірської міської військово-цивільної адміністрації за адресою: кв. Сонячний 8А, м. Золоте Луганської області. Гірська міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району». Обсяг субвенції – 2 620 тис. грн.

Орієнтовна дата завершення робіт – кінець квітня 2022 року.

Разом із тим Програмою розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу здійснено реконструкцію та ремонт будівлі Станично-Луганської селищної ради, де розміщено сучасний ЦНАП, який забезпечено меблями та необхідним обладнанням.