Прес-центр3 березня 2020, 17:03

В громадах Луганщині стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади»

З цією подією привітала заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

 «Питання забезпечення правопорядку на території області підконтрольній українській владі, боротьба зі злочинністю, проведення профілактичних заходів є спільним обов’язком правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування», – наголосила вона у своєму виступі.

Також Катерина Безгинська додала: «Луганщина стала черговим регіоном України де запроваджується цей проєкт розроблений за підтримки міжнародних партнерів. Впевнена, що його реалізація дасть змогу побудувати взаємодію між поліцією та об’єднаними громадами на принципах відкритості, співпраці, довіри та безпеки шляхом втілення нової концепції у поліцейській діяльності».

Проєкт представив заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич. Він зазначив, що завдання цього проєкту – забезпечити кожну територіальну громаду офіцером поліції, орієнтованим на розв’язання безпекових проблем саме своєї територіальної громади. Він доступний для населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми на території обслуговування.

Досвідом щодо впровадження проєкту поділилась заступник голови ОТГ, поліцейський офіцер громади Дніпропетровщини, координаторка проєкту Дарія Полич. Вона розповіла про етапи реалізації проєкту, взаємодію, співпрацю, процес навчання та організацію служби.

Також під час заходу у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» голови дванадцяти об’єднаних територіальних громад Луганщини підписали меморандум про співпрацю з поліцією області.

Тому, відсьогодні, стартує збір анкет кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади. Відбір буде здійснюватися серед діючих поліцейських.