Прес-центр31 липня 2019, 12:07

В Луганській області запроваджено послугу патронату над дитиною

За результатами навчання за програмою підготовки патронатних вихователів позитивні рекомендації для подальшого функціонування в Луганській області отримали 5 сімей патронатних вихователів та їх добровільних помічників. А саме, Білокуракинський – 2 сім’ї, Троїцький – 1, Станично-Луганський райони – 1 та Троїцька ОТГ – 1.

Членами міждисциплінарної команди розроблено індивідуальний план соціального захисту дитини для забезпечення прав і найкращих інтересів малолітньої дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

Найближчим часом планується запровадження послуги патронату над дитиною в Білокуракинському та Станично-Луганському районах.

На території Троїцької селищної ради та Троїцького району з 26 липня запрацювала інноваційна послуга патронату над дитиною.

29 липня рішенням комісії з питань захисту прав дитини при Троїцькій райдержадміністрації, на тимчасовий догляд та виховання в сім’ю патронатного вихователя, за заявою батьків, на час виконання соціально-побутових проблем було влаштовано першу малолітню дитину.

Патронат над дитиною є інноваційною послугою, яка запроваджується для підтримки сімей з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини, і передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.

Найкращий спосіб захистити дитину – підтримати його сім’ю. Завдання патронату – не дати дитині втратити рідних батьків, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть виконувати свої обов’язки.