Прес-центр16 листопада 2016, 13:11

В обласній бібліотеці імені О.М. Горького відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови

Поетичні читання, щире спілкування, спільне написання радіодиктанту –  так бібліотекарі Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. М. Горького відсвяткували День української писемності та мови.

Бібліотекарі разом із Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка провели неформальну літературну зустріч у стінах обласної бібліотеки. Студенти, викладачі та учні Старобільщини ділилися своїми творами, декламували вірші та спілкувалися про сучасну українську книгу.  Працівники бібліотеки долучили талановитих молодих поетів до участі в культурному житті обласної скарбниці книг, запропонувавши представити їхні твори для широкого загалу. Учасники зустрічі вирішили започаткувати традиційні літературні читання в бібліотеці напередодні Дня української писемності та мови.

Заступник директора бібліотеки розповіла, що мета заходів – це об’єднати в одне ціле науку і творчість, зробити їх максимально гармонійними, надихнути наших земляків на вираження творчих можливостей та самоосвіту.

Важливою подією стало написання диктанту національної єдності. Під час прямого включення з Києва радіодиктант написали бібліотекарі Луганської обласної бібліотеки та містяни Старобільська. Наприкінці учасники диктанту обговорили складнощі, які виникли під час написання тексту.