Прес-центр1 лютого 2017, 15:02

В області активізовано роботу щодо захисту соціально вразливих верств населення в осінньо-зимовий період

Під час осінньо-зимового періоду 2016-2017 років Луганською облдержадміністрацію та територіальними органами соціального захисту передбачено комплекс заходів з надання населенню відповідної підтримки:

- діють оперативні штаби для вжиття заходів під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період;

- проводиться обстеження соціально-побутових умов проживання найбільш вразливих категорій громадян (безпритульних громадян, одиноких непрацездатних громадян, осіб похилого віку, інвалідів, тощо);

- активізовано роботи служб соціального патрулювання в населених пунктах;

- активізовано роботи щодо додаткового поповнення банків одягу та взуття, резерву медичних препаратів та матеріалів, необхідних для надання першої медичної допомоги тощо;

Співробітники територіальних центрів соціального обслуговування області щоденне відвідають понад 1000 осіб з числа одиноко проживаючих громадян похилого віку, людей з інвалідністю.

За інформацією територіальних органів соціального захисту населення станом на 1 січня 2017 року в області мешкає 87 безпритульних осіб.

Так, найбільша їх кількість зареєстрована у Сєвєродонецьку (перебуває 40 осіб), у Лисичанську (33 особи) та в Рубіжному (12 осіб).

Органами соціального захисту в містах і районах області постійно здійснюється облік бездомних осіб, яким надається безпосередня допомога у відновленні документів, реєстрації місця перебування, представництво інтересів та здійснюється соціальний супровід.

Також, громадянам без визначеного місця проживання забезпечено безперешкодний доступ до медичного обстеження, амбулаторного та стаціонарного лікування. Регулярно  проводяться обстеження на ВІЛ-інфекцію, туберкульоз та інші суспільно небезпечні хвороби.

У територіальних центрах області, постійно діють банки одягу, а в осінньо-зимовий період працюють пункти обігріву та пункти роздачі гарячої їжі, організовані пункти прийому і видачі гуманітарної допомоги від населення (теплих речей, взуття, продуктів харчування тощо).

Станом на 30 січня 2017 року в області вже діють:

16 банків одягу (послуги отримали понад 2500 осіб),
42 пунктів обігріву (послуги отримали близько 400 осіб),
28 пунктів роздачі гарячої їжі (послуги отримали понад 350 осіб),
30 додаткових ліжко-місць (послуги отримали 11 осіб).

Крім того, у зв’язку з переохолодження до закладів охорони здоров’я було госпіталізовано 8 громадян.

Банки одягу знаходяться в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в містах і районах області.