Прес-центр19 грудня 2018, 15:12

В області діють 14 опорних шкіл, очікується створення ще двох

Виступаючи на брифінгу для ЗМІ, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що реалізація реформи Нової української школи пов’язана з децентралізаційними процесами.

Варто зазначити, що формування мережі опорних шкіл в Луганській області відбулося з випередженням процесів, пов’язаних з добровільним об’єднанням територіальних громад, але з урахуванням їх перспективного створення.

Наразі мережа області складається з 14 опорних шкіл. З них чотири в Попаснянському районі, три в Станично-Луганському, дві в Кремінському, по одній у Старобільському, Новоайдарському і Міловському районах, в Троїцькій та Біловодській об’єднаних територіальних громадах.

Також нараховується 18 філій опорних шкіл. Загалом в опорних закладах освіти Луганщини навчаються 4530 учнів, з них 580 – у філіях. Довозяться до опорних закладів 1188 дітей 20 шкільними автобусами з 34 населених пунктів.

Крім того, наразі прийняті рішення сесій про створення опорних ЗЗСО в Марківському районі (Марківська гімназія) та в Чмирівській ОТГ (Чмирівський ліцей). Однак органам виконавчої влади ще потрібно забезпечити їх державну реєстрацію.

Спікер відзначив, що передбачена для Луганської області субвенція у сумі 6243,7 тис. гривень цього року спрямована на оснащення опорних шкіл засобами навчання, у тому числі, кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійним обладнанням. Для придбання одного предметного кабінету враховано 231248 гривень.