Прес-центр5 грудня 2018, 16:12

В області два дні тривають командно-штабні тренування з цивільного захисту

Упродовж 4-5 грудня по всій Україні проходять командно-штабні тренування з органами управління цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту щодо переведення її з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.

На Луганщині у будівлі Держслужби з надзвичайних ситуацій ранок вівторка розпочався з оголошення сигналу «Тривога». Рятувальники перевірили укомплектування свої тривожних валіз, пройшли відповідні інструктажі, а також перевірили готовність до дій за призначенням.

Також вчора у регіонах відбулися спільні міжвідомчі наради, де було розглянутий стан найпростіших укриттів, функціонування систем оповіщення населення, забезпечення населення засобами індивідуального захисту органів дихання, поповнення матеріальних резервів всіх рівнів, а також належне функціонування об'єктів життєзабезпечення населення тощо.

Крім того, в територіальних підрозділах ДСНС здійснені перевірки щодо укомплектованості підрозділів особовим складом, технікою, матеріально-технічними засобами та обладнанням. Перевірялась наявність відповідної службової документації, стан системи зв'язку, справність техніки та пожежно-рятувального й аварійно-рятувального обладнання, забезпеченість особового складу зимовим форменим одягом та засобами індивідуального захисту.

По завершенню командно-штабних тренувань, 5 грудня, усі учасники повернуться до місць постійної дислокації.