Прес-центр15 cічня 2019, 16:01

В області готові до ускладнення погодних умов, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він зауважив, що починаючи з 11 січня на території області фіксуються ускладнення погодних умов у вигляді опадів – снігу, мокрого снігу, дощу, – а також перепади температури.

Випади дощу та снігу зі зниженням температури також очікуються і сьогодні.

«Втім, область готова до ускладнення погодних умов», – запевнив Юрій Клименко.

Для очищення доріг на Луганщині щодня задіяні близько 230 одиниць спеціалізованої техніки. Від початку зимового періоду для посипання доріг використано 40 тисяч тонн соляно-піщаної суміші. У кожному місті та районі області діють пункти обігріву.

Разом з тим, як відзначив спікер, є й проблемні питання. Так, у Лисичанську у зв’язку з рельєфом місцевості є значні підйоми та спуски, які не дуже якісно розчищаються місцевими службами. Крім того, у місті бракує сучасної спеціалізованої вбиральної техніки.

Зі свого боку обласна влада надає усіляку підтримку, до ситуації долучилися й військові – їх спеціалізована техніка допомагає фурам на спусках та підйомах.

Він наголосив, що кожен район має право придбати сучасну техніку за кошти місцевих бюджетів чи державні кошти. Наприклад, у Станично-Луганському районі нещодавно за рахунок державного фонду регіонального розвитку придбано спеціалізовану техніку, яка здійснює заходи з розчищення снігу.

В осінньо-зимовий період під час ускладнення погодних умов обласною владою координуються відповідні заходи щодо забезпечення безперешкодної роботи об’єктів життєдіяльності.

Крім того, надані протокольні доручення кожному голові міст обласного значення та районних державних адміністрацій вжити заходи через відповідні місцеві комунальні підприємства з ліквідації бурульок та інш.

Крім того, Юрій Клименко порекомендував водіям не виїжджати з неякісною гумою чи перевантаженістю.