Прес-центр20 вересня 2018, 10:09

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на продовольчі товари у серпні, в порівнянні з липнем поточного року, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Масові надходження овочів та фруктів нового врожаю на споживчий ринок області в останній місяць літа значно вплинули на цінову ситуацію.

Так, найбільш подешевшали буряк, морква і яблука (на 38,2 %, 36,8 % та 36,5 % відповідно).

На 16,5 % знизилися у ціні капуста білокачанна, 2,6 % – картопля, 2,1 % – крупи гречані.

Крім того, аналіз роздрібних цін на соціально значущі товари свідчить, що в області більшість продуктів харчування дешевше ніж у середньому по Україні. А саме: хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку (15,34 грн – на 21,5 %), яйця курячі (18,11 грн – на 9,9 %), крупи ячні (9,48 грн – на 9,2 %), хліб житній, житньо-пшеничний (15,21 грн – на 7,5 %), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (14,33 грн– на 7,5 %), сало (62,93 грн – на 7,2 %), крупи манні  (11,43 грн – на 5,3 %), цукор (14,22 грн – на 4,7 %), морква (25,00 грн – на 4,4 %), молоко пастеризоване жирністю до 2,0 % включно (21,45 грн – на 2,1 %), батон (10,96 грн – на 1,2 %) та олія соняшникова (34,09 грн – на 0,9 %).

Споживчий ринок області у повній мірі забезпечено продуктами харчування, товарна насиченість відповідає попиту населення.