Прес-центр16 грудня 2016, 16:12

В області на часі розробка проекту Плану заходів реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2017-2018 роки

В облдержадміністрації відбулося засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року щодо розробки проекту Плану заходів реалізації Стратегії на 2017-2018 роки.

У засіданні взяли участь керівництво облдержадміністрації, представники райдержадміністрацій, місцевих органів самоврядування, громадських об’єднань, бізнесу та зовнішні експерти.

Присутні обговорили актуальні виклики планування регіонального розвитку в контексті реформування системи управління в Україні.

Під час засідання було зазначено, що економічне та соціальне відновлення Луганської області вимагає чітких та скоординованих спільних дій влади, бізнесу та громадськості. Такі дії мають спиратися на наявні в Україні можливості управління регіональним розвитком і використовувати Стратегії розвитку на підконтрольній українському уряду території, як базовий інструмент відновлення східних областей нашої країни.

Учасники засідання звернули увагу, що важливою інновацією нового інструменту регіонального розвитку, передбаченого Планом реалізації Стратегії, є запровадження проектного підходу для досягнення результату та максимальна відкритість і прозорість процесу відбору та реалізації            проектів.

Також на засіданні розглянуті базові методологічні підходи щодо підготовки проекту Плану реалізації Стратегії.

Про порядок відбору технічних завдань на проекти регіонального розвитку для Плану заходів з реалізації Стратегії у 2017-2018 роках розповів президент Волинського ресурсного центру, експерт зі стратегічного планування проекту ЕС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Василь Кашевський.

Нагадаємо, що матеріали роботи Комітету висвітлюються на сайті http://strategy2020.lg.ua.