Прес-центр1 вересня 2021, 09:09

В області обмолочено 330 тисяч га земель сільгоспризначення при середній врожайності 37,3 ц/га

Під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулась онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Міністр аграрної політики Роман Лещенко, який наразі перебуває у складі делегації, що супроводжує робочий візит до США Президента України Володимира Зеленського.

Підбиваючи підсумки збирання ранніх зернових, Міністр зазначив, що в Україні намолочена рекордна кількість зернових та зернобобових культур – 44,3 млн тонн.

Він зауважив, що торік кількість врожаю зернових становила на 11 млн тонн менше – 33 млн тонн. «Збирання зернових культур в Україні вже – на фінальній стадії. На площі 10,1 млн га, що становить 99,8 % до прогнозу, намолочено 44,3 млн тонн зерна, з яких пшениці – 32,5 млн тонн.

Аграріями Луганщини обмолочено 330 тис. га земель сільськогосподарського призначення при середній врожайності 37,3 ц/га.

«Велике значення для досягнення таких результатів, мала злагоджена робота аграріїв, сприятливі в цьому році ґрунтово-кліматичні зміни, а також розширена програма державної підтримки агросектору», – резюмував Роман Лещенко.

Учасниками заходу обговорені питання щодо впровадження земельної реформи, державної підтримки сільгосптоваровиробників у 2021 році та проведення інвентаризації водних об’єктів.