Прес-центр30 cічня 2019, 16:01

В області посилять заходи з профілактики інфекційних захворювань тварин

Про це доповіли на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській облдержадміністрації.
Захід провів заступник голови облдержадміністрації, голова цієї комісії Юрій Клименко.
Члени комісії розглянули поточну епізоотичну ситуацію по інфекційним захворюванням тварин, варіанти посилення заходів з їх профілактики та недопущення розповсюдження територією Луганської області.
Також обговорені вжиті заходи, з ліквідації спалаху африканської чуми свиней у Рубіжному у грудні 2018 року.
Присутні проаналізували дії з недопущення торгівлі сільськогосподарською продукцією, особливо тваринного походження, в невстановлених місцях торгівлі – стихійних ринках, ярмарках тощо.
Крім того, на засіданні розглянуто проведення заходів з відстрілу хижих та шкідливих тварин у період з жовтня 2018 по лютий 2019 року, обстеження лісомисливських територій та кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.
За підсумками державним органам виконавчої влади в районах та містах, Головному управлінню національної поліції в Луганській області, Луганському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області поставлені відповідні завдання для подальшого їх впровадження на місцях та встановлений контроль за їх виконанням.
У засіданні взяли участь члени комісії, представники Головного управління Національної поліції в Луганській області та місцевих органів самоврядування міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства.