Прес-центр22 серпня 2019, 15:08

В області презентували грантову програму для молодіжних ініціатив UPSHIFT Україна

У Сєвєродонецьку відбулась прес-конференція, на якій була представлена програма для молодіжних ініціатив UPSHIFT Україна.

Спікерами виступили голова Краматорського офісу ЮНІСЕФ Роман Шейко, керівник програми UPSHIFT Україна Марина Ладиженська, начальник управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації Михайло Снопенко та заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Під час заходу зазначено, що цей проект впроваджуватиметься в Луганській області у 2019-2020 роках.

Долучитись до нього зможуть молоді люди віком від 14 до 21 року в командах по 3-5 учасників.

«Програма UPSHIFT Україна може надати молоді сучасні компетенції для створення власних проектів, навички командної роботи, а головне – вони зможуть отримати досвід роботи та спробувати свої сили у реалізації власних ідей», – зазначила Марина Ладиженська.

Під час прес-конференції підкреслено, такі проекти потрібні молодим людям, адже саме представники цієї вікової категорії найбільш активні та ініціативні.

Проект UPSHIFT окрім сучасних знань надасть можливість учасникам отримати підприємницькі навички та реалізувати власні ініціативи.

На Луганщині заплановано дві хвилі проекту – у вересні та листопаді. Відібрані командні проходять тренінги, їм забезпечується тривале наставництво та стартова фінансова підтримка їх соціальних проектів на суму від 60 до 80 тисяч гривень. Наразі вже розпочато набір учасників для молодих мешканців Сєвєродонецька та прилеглих міст.

Координатор програми UPSHIFT Україна у Сєвєродонецьку Анна Самарська-Денищенко.

Більш детальну інформацію можна отримати у координатора за телефоном (050) 834 22 95, форма для реєстрації учасників: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfypg3BT86FEmY4_qTxTCs_RY3rIi9F...

Зазначимо, програма здійснюється Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Європейського Союзу (ЄС) та Уряду Японії та спрямована на формування підприємницьких навичок у підлітків та молоді як агентів соціальних змін, а також надання можливостей для реалізації власних ініціатив із соціального підприємництва.

На сході програма реалізовується громадською організацією «Фонд «Професійний розвиток Харкова».