Прес-центр26 листопада 2021, 14:11

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Загалом сьогодні по області здійснено 207 моніторингових перевірок об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину, зокрема перевірено 23 закладів громадського харчування, 74 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 71 об’єкт торгівлі непродовольчими товарами, п’ять агропродовольчих ринків, сім перукарень та дев’ять аптек, п’ять дошкільних закладів, сім закладів загальної середньої освіти.

За результатами моніторингових перевірок порушення протиепідемічних вимог в умовах карантину  виявлено в 2 ДНЗ, на 3 об’єктах торгівлі продовольчими товарами, 1 об’єкті торгівлі непродовольчими товарами, 1 агропродовольчому ринку,  1 перукарні.

За порушення ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення санітарних норм Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області складено 2 протоколи.

Зокрема у Сєвєродонецьку також проводився моніторинг суб’єктів господарювання за участі представників міського осередку Держпродспоживслужби, Нацполіції та відділу торгівлі та з захисту прав споживачів Сєвєродонецької ВЦА.