Прес-центр1 листопада 2018, 16:11

В області протягом трьох років планують відновити клубні заклади у сільській місцевості

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації 26 жовтня 2018 року затверджена Регіональна цільова програма розвитку клубних закладів у сільській місцевості на 2019-2021 роки.

На сьогодні на підконтрольній українській владі території області у сільській місцевості функціонує 267 клубних закладів, де діють 832 колективів художньої самодіяльності. Звання «народний» мають 28 колективів та «зразковий» – 3 аматорських колективи.

Як зазначено у документі, сучасний стан розвитку сфери культури в сільській місцевості на території області не відповідає вимогам щодо надання якісних культурних та освітніх послуг і потребує активізації діяльності клубних закладів та їх активізації.

Прийнята Програма дасть можливість сприяти відновленню клубних закладів у сільській місцевості та підвищити їх важливу роль та статус у культурному житті мешканців сільських населених пунктів Луганщини.

А саме, протягом трьох років розроблятимуться інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку відповідного спрямування, які реалізовуватимуться за рахунок державного фонду регіонального розвитку, проводитимуться капітальні ремонти клубних закладів.

Також заплановано проведення семінарів для директорів клубних закладів, майстер-класів для керівників аматорських колективів різних напрямів мистецтва.

Відбуватимуться обласний огляд-конкурс любительських об’єднань та клубів за інтересами, Всеукраїнський огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості, планується випуск та поширення компакт-дисків народної музики, народних пісень і мелодій, що відображають самобутність Луганщини тощо.

Для реалізації Програми передбачено залучити кошти у сумі 45905,33 тис. гривень, у тому числі державного бюджету – 40500,0 тис. гривень, облбюджету – 905,33 тис. гривень, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад – 4500,0 тис. гривень.

Більш детально про Програму можна дізнатися за посиланням: http://loga.gov.ua/sites/default/files/golova-acts/181026866.pdf