Прес-центр25 cічня 2019, 17:01

В області проводитимуться конкурси на кращий проект пам’ятника військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання комісії з питань спорудження пам’ятників і монументів на території області.

Під час заходу поінформовано, що до облдержадміністрації надходять пропозиції від волонтерів, які встановлюють меморіал у місті масового поховання військовослужбовців у Старобільську, а також стосовно будівництва пам’ятника нашим воїнам, які захищали Сєвєродонецьк.

Також зазначено, що в населених пунктах області встановлюються меморіальні дошки та знаки загиблим захисникам, але відсутні пам’ятники і монументи, присвячені увічненню пам’яті військовослужбовців, що загинули під час виконання бойових завдань із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

На засіданні Комісії розглянуто питання щодо розміщення пам’ятників у містах Старобільськ та Сєвєродонецьк відповідно до генеральних планів цих міст.

Разом з тим, обговорено алгоритм подальших дій щодо оформлення земельної ділянки, проведення конкурсів на кращий проект пам’ятника та благоустрій прилеглої території, а також фінансування проведення цих робіт.

Крім того, учасники засідання надали пропозиції щодо проведених заходів з охорони культурної спадщини та стану роботи стосовно розроблення історико-архітектурних опорних планів п’яти історичних населених місць на підконтрольній українській владі території області.