Прес-центр7 листопада 2019, 12:11

В області проводять навчання для інспекторів праці громад

Для інспекторів праці об’єднаних територіальних громад був організований семінар «Організація діяльності інспекторів праці органів місцевого самоврядування».

Під час заходу вони вчилися плануванню та організації інспекційних відвідувань, оформленню матеріалів перевірок та порядку накладення штрафів. Було обговорено джерела інформації про підприємства, які знаходяться у групах ризику.

Окрім інспекторів, на семінарі були присутні представники ОТГ, які ще не мають таких спеціалістів, але зацікавлені запровадити механізм у найближчий час.

Вони дізналися про роль інспекторів праці в громаді, як в плані захисту трудових прав працівників, так і одного з найдієвіших механізмів наповнення бюджетів, а саме – контроль за належним розміром та своєчасністю виплати заробітної плати.

Під час семінару набуто домовленостей щодо ефективного кураторства ГУ Держпраці у Луганській області з кожним інспектором праці та заплановано проведення семінарів на регулярній основі, в тому числі skype-нарад.

Учасники семінару в найближчі дні будуть забезпечені усіма необхідними матеріалами та повинні розпочати інспекційні відвідування.

Організаторами семінару виступили Департамент соціального захисту населення ОДА спільно з обласними управліннями Держпраці та Пенсійного фонду України за участю Луганського Центру розвитку місцевого самоврядування.