Прес-центр1 лютого 2019, 12:02

В області проводяться заходи соцпідтримки та адаптації учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції

З метою вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників антитерористичної операції та членів його сім’ї, родин загиблого військовослужбовця, який приймав безпосередню участь в антитерористичній операції Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розроблено форму соціального паспорта учасника антитерористичної операції та членів його сім’ї, родини загиблого військовослужбовця, який приймав безпосередню участь в антитерористичній операції.

Також, з метою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, надання їм матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету з початку року надано 55 особам даної категорії на суму 146,7 тис. гривень.

Протягом 2018 року центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області забезпечено соціальний супровід 232 сім’ям учасників АТО/ООС, у яких виховується 613 дітей.

Так, отримали психологічну допомогу 203 сім’ї, юридичну – 117, гуманітарну – 57 сімей та матеріальну – 2, працевлаштовано 2 особи та влаштовано дітей до дошкільних та шкільних закладів освіти – 3.

Крім цього, постійно здійснюється соціальна підтримка учасників АТО/ООС, які перебувають на лікуванні та реабілітації у закладах охорони здоров’я, за місцем їх фактичного проживання відповідно до звернень громадян даної категорії.

У минулому році оздоровлені та відпочили 1150 дітей учасників АТО, з них діти загиблих – 9.

У рамках  державних бюджетних програм 2018 році виділено кошти сім’ям загиблих на загальну суму 3223,4 тис. гривень, з них закуплено житло у м. Старобільську на суму 528,252 матері загиблого військовослужбовця.

Також, родині загиблого військовослужбовця придбано квартиру у м. Сєвєродонецьку за державні кошти, виділені у 2017 році.

А особі з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи придбано житло у м. Попасна на 766,002 тис. гривень.