Прес-центр9 жовтня 2017, 15:10

В області реалізовуються різні заходи щодо попередження насильства в сім’ї

Основні напрямки роботи із попередження насильства в сім’ї на Луганщині розглядалися на засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

У І півріччі поточного року зафіксовано 840 звернень щодо насильства в сім’ї, у той час як за підсумками усього 2016 року було 930. Це свідчить про те, що постраждалих від насильства, збільшилась довіра до органів влади, а також вони стали більш обізнаними у сфері правової освіти, про це зазначила  заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець, яка виступала з доповіддю на засіданні.

Учасники дізналися про роботу обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, зокрема, про виїзні засідання та із запрошенням максимального кола партнерських та міжнародних організацій.

За підтримки Фонду народонаселення ООН в області працюють вісім мобільних бригад психосоціальної допомоги та п’ять кабінетів анонімної медико-психологічної допомоги при районних лікарнях.

Тут жінки, постраждалі від насильства, можуть отримати весь спектр медичних та психологічних послуг, а також знайти тимчасовий прихисток.

Крім цього, ще одну мобільну бригаду було створено у рамках проекту «Адвокація з захисту прав уразливих категорій громадян, попередження та подолання наслідків насильства в сім'ї, ґендерно-обумовленого насильства та розширення можливості доступу до отримання юридичної, психологічної допомоги  населенням у віддаленій сільській місцевості».

Також присутні ознайомилися з роботою регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства та про співпрацю Департаменту з об’єднаними територіальними громадами області, у двох із яких затверджено програми розвитку сімейної політики, попередження насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.