Прес-центр5 червня 2018, 17:06

В області розроблятиметься план реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

Нараду з питань деінституалізації інтернатних закладів, у якій взяли участь члени робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, сьогодні, 5 червня, провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час наради обговорено найбільш важливі аспекти проведення реформи системи інституційного догляду та виховання дітей.

Ольга Лішик зазначила, що на рівні держави вже розпочато роботу за цим напрямом. Зокрема, прийнято Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та План реалізації її першого етапу.

Також створено Національний офіс з реформи деінституалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини. Координатором цієї реформи виступає Міністерство соціальної політики України.

Протягом грудня 2017 року – березня 2018 року організовано збір інформації з питань про становище дітей у районах, містах, об’єднаних територіальних громадах, а також проведено інвентаризацію освітніх, медичних, реабілітаційних послуг, які надаються дітям та сім’ям з дітьми.

Проведено моніторинг закладів інституційного догляду та виховання дітей.

За результатами наради досягнута домовленість про розробку та затвердження регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Луганській області.