Прес-центр26 лютого 2018, 17:02

В області скоординували роботу служб і відомств під час похолодань

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференції.

Як зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, звертаючись до учасників засідання, особливу увагу слід приділити роботі систем енергозабезпечення, дорожньо-транспортної інфраструктури та діяльності пунктів обігріву – як стаціонарних, так і пересувних.

Нагадаймо, що наразі на Луганщині діють майже 50 таких пунктів.

«Першочергове завдання органів влади всіх рівнів під час кліматичних похолодань – робота систем забезпечення життєдіяльності населення і систем ЖКГ. У зоні особливої уваги – максимально швидке відновлення електропостачання у знеструмлених населених пунктах. Не можемо допускати, щоб люди лишались без тепла і світла», – відзначив високопосадовець.

«У зв’язку з ускладненням погодних умов нам важливо забезпечити безпеку людей та чітко скоординувати дії відповідних служб у разі виникнення аварійних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури», – сказав заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко під час засідання, обговорюючи питання взаємодії між відомствами Луганщини щодо недопущення негативних наслідків при погіршенні погодних умов.

На засіданні наголошено, що під час складних погодних умов усі органи влади мають працювати скоординовано й оперативно.