Прес-центр21 серпня 2017, 17:08

В області триває модернізація професійно-технічних закладів

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля провела третє засідання Регіональної ради професійної освіти Луганської області.

Вона зазначила, що на сьогодні Уряд України ставить амбітні завдання по реформуванню системи професійно-технічної освіти.

У цьому році обласна влада здійснила заходи щодо укрупнення професійно-технічних закладів шляхом об’єднання з освітніми закладами.

Так, Рубіжанський професійний хіміко-технологічний ліцей укрупнений шляхом об’єднання з Рубіжанським професійним ліцеєм, ВПУ №94 з Лисичанським будівельним ліцеєм, Привільський професійний ліцей з Лисичанським професійним ліцеєм та Лисичанським професійним гірничо-промисловим ліцеєм.

На черзі укрупнення аграрних ліцеїв і професійно-технічних закладів м. Сєвєродонецька.

Крім цього, на ремонтні роботи професійно-технічних освітніх закладів Луганщини на 2017 рік з обласного бюджету виділено більше 20 млн грн. Ремонтуються гуртожитки, заміняються вікна, впроваджується системи енергозбереження, закупається нове обладнання.

Члени Регіональної ради одностайно затвердили обсяги регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників на 2017 рік.

При розгляді прогнозних показників на наступні бюджетні періоди директором Департаменту соціального захисту населення Елеонорою Поліщук внесено пропозицію щодо співпраці навчальних закладів та центрів зайнятості населення з викладання для випускників ПТНЗ бізнес-планування та отримання сертифікатів самозайнятості.

Питання браку кадрів для аграрної галузі підняла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Було зазначено при формуванні регіонального замовлення треба врахувати й дітей з непідконтрольній українській владі територій, які прагнуть навчатися й у подальшому працювати в Україні. Значна частина таких учнів вступатиме до 30 вересня до ПТНЗ через освітні центри «Донбас – Україна», тож навчальні заклади повинні мати резервні місця для таких учнів.