Прес-центр7 червня 2018, 16:06

В області триває процес добровільного об'єднання територіальних громад

У Луганській області продовжується процес об'єднання територіальних громад Луганської області.

Так, відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про добровільне об'єднання територіальних громад» Калмиківською сільською радою Старобільського району надіслані пропозиції щодо ініціювання добровільного об'єднання з Світлівською сільрадою.

Остання рішенням від 26 квітня 2018 року надала згоду на добровільне об'єднання територіальних громад сіл Світле, Джемільне, Єгорівка Світлівської сільської ради з Калмиківською  сільською територіальною громадою (села: Калмиківка, Кринички, Левадне, Новодонбаське) з центром в селі Калмиківка.

Наразі й Калмиківською, й Світлівською сільськими радами до облдержадміністрації подано проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад для надання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України.

Також у травні до Центральної виборчої комісії направлено звернення про призначення перших виборів депутатів Шульгинської сільської ради об'єднаної територіальної громади Старобільського району Луганської області та Шульгинського сільського голови.