Прес-центр11 вересня 2018, 14:09

В області відбудовують спортивну інфраструктуру, – брифінг

Про це під час сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ повідомив начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов. 

Він відзначив, що наразі діє Регіональна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки.

Фінансування сфери цьогоріч складає 33,8 млн гривень. За перше півріччя за цим напрямом витрачено 15,4 млн гривень. Важливо, що за період з 2015 по 2017 роки фінансування ДЮСШ області збільшується.

В області культивується 55 видів спорту. З них 22 олімпійських та 33 неолімпійських. Серед перших у пріоритеті легка і важка атлетика, спортивна гімнастика, велоспорт, стрибки в воду, греко-римська боротьба, бокс, дзюдо. Із неолімпійських наші спортсмени мають досягнення в пауерліфтингу, військово-спортивному багатоборстві, акробатичному рок-н-ролі, підводному спорті та ін.

Спікер наголосив, що в спортивних школах Луганщини займаються понад 8000 дітей, заняття з якими проводять близько 300 тренерів.

Провідним і перспективним спортсменам продовжуються виплати щомісячних обласних стипендій 64 Луганщини. У цьому році сума виплат становить близько 1,5 млн гривень.

«Серед наших пріоритетних завдань – відбудова на підконтрольній українській владі території області спортивної інфраструктури, без якої практично неможливий розвиток спорту вищих досягнень. Зауважу, що до початку бойових дій основні спортивні споруди були побудовані і функціонували в Луганську, – сказав Антон Волохов. – Особливу увагу відновленню спортивної платформи регіону приділяє голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз».

Зокрема, триває масштабна модернізація єдиної обласної спортивної бази «Олімп» у сучасний Центр олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів. Там вже введено в експлуатацію сучасний критий 25-метровий басейн, побудовано залу важкої атлетики та оснащено поля зі штучним покриттям. Роботи проведено за рахунок облбюджету.

Антон Волохов акцентував, що 11 проектів спортивної сфери загальною вартістю 43,5 млн гривень увійшли до Переліку інвестиційних програм і проектів, що реалізуються в 2018 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.