Прес-центр29 травня 2018, 13:05

В області відбулися соціокультурні заходи для дітей та молоді з інвалідністю

На Луганщині організовано ряд соціокультурних заходів для молоді та дітей з інвалідністю, а також їх батьків і педагогів.

Спеціалісти обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями розпочали з міста Рубіжне, де поспілкувались з дітьми, які мають вади зору.

Під час заходу діти мали змогу не тільки поділитися своїми враження, розказати про себе, а й отримали корисні подарунки.

Так, представники Дитячого телебачення «Веселка» передали для слабочуючих дітей області на електронних носіях казки, які начитували хлопчики та дівчатка для своїх однолітків з інвалідністю.

«Цей проект дав змогу дітям з Луганщини, які переїхали та є внутрішньо переміщеними особами, підтримати своїх однолітків, що мають проблеми зі слухом. Цій категорії дітей не вистачає таких книжок», – розповідає директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Наступного дня представники обласного центру вирушили до міста Сватове, де крім заходів для дітей відбувся семінар для викладачів місцевої спеціалізованої школи-інтернату.

Слід зазначити, що в місті живуть і навчаються дівчата і хлопці зі зниженим слухом і з тотальною втратою слуху. Проте вони завжди є учасниками соціокультурних програм в області.

Під час заходу наголошено, що одним із напрямів роботи зі слабочуючими дітьми з вересня 2018 року стане он-лайн навчання англійській мові. Над розробкою методики, матеріалу вже зараз працюють фахівці ГО «АМІ-Схід» та обласного Центру адаптації, залучені педагоги.

Наразі у спільних планах організаторів – профорієнтаційна робота, підвищення правових знань молоді, участь в соціокультурних програмах за межами області, та інші заходи, які допоможуть дітям і їх сім’ям стати більш впевненими, конкурентоспроможними на ринку праці.

Організаторами соціокультурних заходів виступає управління молоді та спорту облдержадміністрації, Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, ГО «АМІ-Схід», Луганський обласний регіональний центр фізичної культури і спорту «Інваспорт», Рубіжанський реабілітаційний центр «Кришталик», Сватівська спеціалізована школа-інтернат.

В рамках проекту «Он-лайн навчання англійської для молоді з інвалідністю Луганській і Донецькій області», який реалізується за підтримки відділу культури і преси Посольства США в Україні. Інформаційна допомога – Національна Асамблея людей з інвалідністю України.