Прес-центр17 квітня 2019, 17:04

В області відсутні конфлікти на конфесійній основі

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у черговому засіданні регіональної Консультативно-координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій, яке відбулось сьогодні у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Метою цього заходу стало продовження практики ведення діалогу та спілкування з духовними лідерами різних конфесій та віросповідних напрямів з досягнення духовного єднання та порозуміння у суспільному бутті Луганщини.

Під час засідання було розглянуто низка питань. Зокрема,  поточний стан міжконфесійних стосунків та державно-церковних відносин, державної реєстрації статутів/положень релігійних громад, наявних проблем набуття прав спільнотами віруючих на землекористування, створення умов до поліпшення благодійницької діяльності тощо.

Учасники заходу визначили шляхи вирішення актуальних проблем життєдіяльності релігійних громад у відповідних сферах суспільного буття.  

Також на зустрічі духовні керівники обласних об’єднань/управлінь релігійних організацій одностайно зазначили, що релігійна ситуація на підконтрольній українській владі території області спокійна та відсутні міжконфесійних конфліктів.

Нагадаємо, на підконтрольній українській владі території Луганської області налічується 289 релігійних організацій 45 конфесій та віросповідних напрямів.