Прес-центр26 червня 2017, 15:06

В області викрито діяльність міжрегіонального центру мінімізації митних платежів з обігом у 100 млн гривень

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Луганській області за участі прокуратури Луганської області та спецпідрозділу «Фантом» викрито діяльність межрегіонального центру мінімізації митних платежів та податків.

У рамках операції «Рубіж-2017» в районі проведення АТО встановлено організаторів схеми, мешканців Луганської області, які через ряд підконтрольних підприємств, у тому числі з реєстрацією у РФ, здійснювали незаконну діяльність з приховування фактичної вартості імпортованих товарів народного споживання. Також організатори «центру» надавали послуги замовникам щодо документального оформлення безтоварних операцій та формування схемного податкового кредиту. Для заниження митних платежів організаторами «центру» використовувалися печатки та документи підконтрольних нерезидентів, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.  

Загальний обсяг проведених операцій склав майже 100 млн гривень. Споживачами послуг «центру» стала низка відомих торгівельних марок Луганської, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської та Львівської областей. Тільки за попередніми підрахунками сума збитків від незаконної діяльності складає 10 млн гривень.

У результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили бухгалтерські документи та чернетки, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, готівку в національній та іноземній валютах, магнітні банківські картки, мобільні телефони, а також печатки російських підприємств та державних органів України.

Слідчі дії тривають.