Прес-центр6 серпня 2018, 09:08

В області впроваджують надання якісних соціальних послуг населенню ОТГ

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик узяла участь у відповідному семінарі для заступників голів райдержадміністрацій, об'єднаних територіальних громад та директорів територіальних центрів соціального обслуговування.

Ольга Лішик наголосила, що децентралізація є запорукою підвищення якості життя населення. Вона навела успішні приклади втілених проектів громадами як на Луганщині, так і в інших областях України.

Під час семінару учасникам розповіли про впровадження інтегрованих соціальних послуг та реформування центрів соціальної реабілітації.

Директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ірина Єременко ознайомила з механізмом забезпечення соціальними послугами сімей із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Представники Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації розповіли про організацію роботи у громаді із попередження домашнього насильства, насильства за ознакою статі, дискримінації за ознакою статі, а також щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Окремо наголошено на ролі терцентрів у реагуванні на випадки насильства щодо жінок і чоловіків похилого віку.

Також представники громад презентували досвід організації надання соціальних послуг населенню, зокрема, шляхом створення власних установ або закупівлі послуг.

Організатором заходу виступили Департамент соціального захисту населення  облдержадміністрації спільно із Луганським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Також до заходу долучились представники організацій ЮНІСЕФ та МБФ «Жовто-Блакитні Крила».