Прес-центр12 грудня 2017, 15:12

В області втілюється спільний проект Благодійного фонду «СОС Дитячі містечка» та акції «Папа для України»

З грудня 2017 року Луганським обласним відділенням «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» та акцією «Папа для України» розпочато реалізацію  спільного проекту «Продовження надзвичайного реагування та допомоги з раннього відновлення СОС Дитячі Містечка Україна на підконтрольній території Луганської області з акцентом на підготовку до зими».

Метою проектної діяльності є зменшення впливу конфлікту на життя вразливих дітей та їх сімей/прийомних сімей, переконавшись в тому, що діти захищені в родинному середовищі тут, у Луганській області.

У рамках акції заплановані наступні заходи: забезпечення термінових потреб вразливих сімей з дітьми щодо підготовки до зими, задоволення базових гуманітарних потреб дітей 0-3 років та вагітних жінок, підтримка фізичного та психічного здоров’я дітей.

Програма реалізовуватиметься у населених пунктах Станично-Луганського, Попаснянського та Новоайдарського районів, розташованих поблизу лінії розмежування.

Зазначений проект вже третій, два попередніх були спільно реалізовані з лютого по вересень 2017 року.

Це відбулося завдяки грошовому збору, який ініціював Папа Франциск ще торік, та стало передвісником широкої гуманітарної акції, яку Папа ініціював для того, щоб полегшити життя потерпілим від бойових дій на Сході Україні.