Прес-центр22 cічня 2018, 16:01

В області вживаються невідкладні заходи у зв’язку з погіршенням погодних умов

Сьогодні відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо стану готовності об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення, а також служб цивільного захисту Луганської області до роботи під час ускладнення погодних умов.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Начальник Луганського обласного центру з гідрометереології Володимир Болотецький поінформував присутніх, що насувається негода найближчі дні. Так, 23 та 24 січня на Луганщині очікується сильні опади, налипання мокрого снігу, а на дорогах ожеледиця. Посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, снігові замети, а також утворення та збільшення висоти снігового покриву до 20-30 см.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай нагадав, що в області працюють 94 одиниці спеціальної і снігоочисної техніки, в запасі 9 тисяч тонн палива та 12 тисяч тонн посипальних матеріалів. Він зазначив, що ремонтно-аварійні бригади працюють у режимі цілодобово без вихідних.

У зв’язку зі складною погодною ситуацією на Луганщині розгорнуті пункти обігріву та надання допомоги, а також невідкладно ведуться роботи з очищення та посипки доріг.

Під час засідання Юрій Клименко надав доручення головам райдержадміністраціям, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад, відповідним структурним підрозділам ОДА, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади та  Національній поліції України в Луганській області забезпечити оперативне чергування із залученням необхідних сил та засобів для забезпечення проїзду транспорту на автомобільних дорогах і в населених пунктах, ліквідацію аварій у системах життєзабезпечення та відновлення енергопостачання у населених пунктів.

Також керівникам територій на місцях забезпечити цілодобове  функціонування стаціонарних пунктів обігріву населення, у разі необхідності вживати заходи щодо згортання додаткових ліжка-місць для тимчасового перебування громадян тощо.