Прес-центр13 лютого 2020, 13:02

В облдержадміністрації діє оперативний штаб із запобігання занесенню та поширенню коронавірусу

Під час засідання оперативного штабу розглянуто і вирішено низку питань.

Зокрема, перевірено готовність всіх лікувальних закладів області для прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус, а також забезпечення необхідними медичними виробами КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Також обговорено готовність КП «Луганська обласна «Фармація Північ» в забезпеченні необхідним запасом медикаментів та витратних матеріалів для надання першої медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом, та готовність Луганського обласного лабораторного центру щодо діагностики відповідних пацієнтів.

У разі необхідності питання вирішуватиметься на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС.

Питання готовості медичних закладів до попередження і реагування розглянуті на нарадах із Міністерством охорони здоров’я України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.

Наразі вже визначена госпітальна база для надання медичної допомоги особам у разі підтвердження діагнозу. Це інфекційне відділення Рубіжанської міської лікарні та Луганська обласна дитяча клінічна лікарня. Резервні – інфекційні відділення у Сєвєродонецьку та Старобільську.

Крім того, на адресу Центру громадського здоров’я МОЗ України надіслано потребу у засобах індивідуального захисту для забезпечення цих лікарень.