Прес-центр16 березня 2018, 15:03

В облдержадміністрації обговорено питання із попередження торгівлі людьми

У Сєвєродонецьку відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час заходу було презентовано Ґендерний паспорт Луганської області, розроблений Департаментом соціального захисту населення ОДА, радником голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з питань ґендерної політики Людмилою Харченко та міжнародними організаціями Фонд ООН у галузі народонаселення, УВКБ ООН та Луганським обласним відділенням Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко».

Також на заході розглянуто питання роботи із попередження торгівлі людьми та встановлення статусів особам, які постраждали від торгівлі людьми, в Луганській області. У 2018 році статус постраждалих від торгівлі людьми присвоєно шістьом особам, у минулому році – 13-ти.

Крім цього, членам обласної Координаційної ради презентовано перші результати впровадження пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» у Попаснянському районі щодо попередження домашнього та ґендерно обумовленого насильства. Проект реалізується Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки партнерських організацій «Лікарі світу», «Рух проти голоду» та Фонд ООН у галузі народонаселення.

 У рамках проекту в населених пунктах Попаснянського району визначено 14 контактних осіб із числа лідерів громадської думки, які надають оперативну допомогу постраждалим та, за необхідності, перенаправляють до суб’єктів міжвідомчої взаємодії.

Під час засідання надано низку протокольних доручень, зокрема, щодо підсилення міжвідомчої взаємодії та вдосконалення комунікації з метою оперативного реагування на випадки насильства.