Прес-центр8 лютого 2018, 15:02

В облдержадміністрації обговорили будівництво електропідстанції в Кремінній

Сьогодні, 8 лютого, відбулася нарада з обговорення поточних питань та координації дій генерального підрядника з органами місцевої влади під час будівництва об’єкту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська – Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська – Ювілейна, Луганська область».

Провів її заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Обласна влада сприяє вирішенню питань, що виникають під час реалізації цього проекту. Підстанцію слід ввести в експлуатацію якнайшвидше. Луганщину необхідно з’єднати з об’єднаною енергетичною системою України. Питання є стратегічним, а його розв’язання допоможе налагодити роботу великих промислових підприємств регіону та збільшити показники залучення інвестицій на територію області», – зауважив він.

Учасники наради обговорили необхідність реконструкції підстанції ПС 220 кВ «Ювілейна» поблизу Лисичанська, куди від підстанції у Кремінній прокладатиметься повітряна лінія електропередачі, що дозволить отримати незалежне живлення території Луганщини від енергосистеми України.

Реконструкцію підстанції «Ювілейна» планують розпочати вже наприкінці поточного місяця.

Як запевнив підрядник, вже підготовлена проектна документація нового об’єкту, проведена державна експертиза, оформлені договори на поставку основного обладнання, замовлено трансформатор, який, до речі, вже виготовлено.

Поряд з тим, триватимуть підготовчі операції на об’єкті будівництва у Кремінній відносно облаштування тимчасових автодоріг, якими доставлятимуться обладнання та допоміжні матеріали, та інших робіт.

На нараді наголосили про високу готовність до початку основних будівельних робіт на підстанції у Кремінній.

По закінченні Юрій Клименко вручив Почесну відзнаку «За розвиток регіону» заступнику головного диспетчера – начальнику РДЦ Північного регіону відокремленого підрозділу «Регіональний диспетчерський центр Північного регіону» ДП «НЕК «Укренерго» Юрію Прихожому.