Прес-центр1 жовтня 2019, 17:10

В облдержадміністрації обговорили євроатлантичну інтеграцію України

Сьогодні, 1 жовтня, в облдержадміністрації відбувся тренінг «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції» за участі представників Громадської Ліги Україна-НАТО. У рамках заходу учасники тренінгу поспілкувалися з представниками структурних підрозділів ОДА, курсантами Нацполіції та військовослужбовцями Збройних Сил України, а також засобів масової інформації.

Голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж гості розповів про історію створення Північноатлантичного Альянсу, приділивши особливу увагу базовим принципам організації. Особливу увагу було загострено на основах колективної безпеки, уніфікації підрозділів швидкого реагування, реформування збройних сил, впровадження стандартів НАТО, громадському вимірі діяльності організації та протидії кібератакам й інформаційному впливу противника.

За словами експертів, перед окупацією частини Донбасу РФ проводила досить насичену та цілеспрямовану інформаційну кампанію, головною метою якої було показати неспроможність самостійного існування України. Фейкові новини, вкиди через контрольовані російськими спецслужбами спільноти у соцмережах стали фундаментом для формування українофобського світосприйняття у користувачів медіа.

Попри це, Громадська Ліга Україна-НАТО сприяє євроатлантичній інтеграції України та набуттю нею повноцінного членства в НАТО.

Ліга реалізує свої програмні положення шляхом популяризації ідей євроатлантичної інтеграції України, сприяння підвищенню рівня обізнаності громадськості щодо діяльності НАТО, розвитку співпраці між неурядовими організаціями, державними органами України та НАТО.

Під час спілкування з журналістами представники організації торкнулися найбільш актуальних питань щодо євроатлантичної інтеграції України. Так, відповідаючи на питання про зміну політичного курсу та відхід від інтеграційних процесів, експерти запевнили, що напрям України залишився незмінним. За їх словами, послідовність дій найвищого керівництва держави дає підстави робити висновки про сталість нашої демократії.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту масових комунікацій ОДА Андрій Зайцев подякував гостям за вичерпні відповіді протягом всього тренінгу та висловив бажання продовжувати подібні інформаційно-просвітницькі заходи й надалі. Він зауважив, що семінари такого формату допомагають молоді Луганщини об’єктивно оцінити переваги членства України у Північноатлантичному Альянсі.