Прес-центр11 квітня 2017, 17:04

В облдержадміністрації обговорили можливість створення нової об’єднаної територіальної громади у Попаснянському районі

В облдержадміністрації управлінням з питань нормативно-правової роботи та децентралізації ОДА проведено нараду із представниками Гірської міської, Тошківської, Нижненської, Мирнодолинської, Врубівської селищних рад.
 
У заході також взяли участь представники управління містобудування та архітектури ОДА, відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Луганській області, Луганського Офісу реформ, Головного управління Держгеокадастру у Луганській області.
 
Під час наради розглянуто проблемні питання щодо адміністративно-територіального устрою Попаснянського району та питання впровадження Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території району.
 
Учасники заходу висловили думки щодо входження до складу об’єднаної територіальної громади міста Гірське суміжних територіальних громад. Присутніми запропоновано змінити межі смт Нижне за рахунок земель  Голубівської сільської ради для додержання принципу нерозривності території об’єднаної громади у випадку її утворення.
 
За результатами проведеної наради учасники погодили заходи зо утворення об’єднаної територіальної громади у складі Гірської міської, Тошківської та Нижненської селищних рад.