Прес-центр22 грудня 2017, 10:12

В облдержадміністрації обговорили напрями національно-патріотичного виховання молоді на наступний рік

Засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ОДА провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона відзначила, що за цим напрямом триває планомірна робота, до якої активно долучається молодь та громадські організації області. Основними завданнями на наступний рік є розробка Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2018-2020 роки та створення молодіжних центрів в містах і районах області, де активні та талановиті луганчани зможуть реалізувати свої ідеї.

На заході було підбито підсумки роботи у 2017 році. Так, в області повністю реалізовані заходи, передбачені Обласним планом. Серед них – флешмоби, фестивалі, табори, «Сокіл» (Джура), пізнавальні поїздки Україною, тематичні уроки, виставки, спартакіади, святкові концерти, інформаційні кампанії у засобах масової інформації.

Також на Луганщині реалізовано близько 20 проектів за рахунок коштів обласного бюджету, проведено п’ять всеукраїнських і один міжнародний захід.

Учасниками засідання внесено пропозиції до проекту Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки щодо започаткування обласної акції на підтримку україномовних видавництв «Читаймо українською» для дітей молодших класів із залученням працівників облдержадміністрації та відомих у різних галузях луганчан.

Присутні також обговорили пропозиції щодо проведення у жовтні 2018 року Всеукраїнської акції «Покрова Героїв» та заслухали доповідь представників Департаменту освіти та науки відносно участі команд з прикордонних районів у Всеукраїнській грі «Джура-Прикордонник».