Прес-центр11 червня 2020, 11:06

В облдержадміністрації обговорили перспективи національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ОДА.

На порядок денний було винесено питання подальшої реалізації проєктів у сфері національно-патріотичного виховання дітей та молоді в умовах послаблення карантину; хід  реалізації державної політики з національно-патріотичного виховання в регіоні; розробки проєкту Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки.

В травні-червні 2020 року було заплановано проведення низки заходів та реалізація проєктів з національно-патріотичного виховання в рамках обласного конкурсу проєктів. Однак, терміни проведення таких заходів було перенесено внаслідок карантинних обмежень через COVID-19. Зокрема це стосується заходів, що передбачають таборування, вишколи та розраховані на участь дітей та молоді групами понад 10 осіб.

Також було розпочато роботу над розробкою проєкту Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки. 

Основними пріоритетними напрямками визначено:

Формування української громадянської ідентичності;
Військово-патріотичне виховання;
 Формування науково-методологічних та методичних засад національно-патріотичного виховання.
 Співпраця органів державної влади та місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства щодо національно-патріотичного виховання.

За результатами дослідження стало відомо, що майже в усіх районах, містах обласного підпорядкування та окремих ОТГ затверджені місцеві програми національно-патріотичного виховання. Загалом в регіоні обсяг фінансування заходів з національно-патріотичного виховання склав 1194,56 тис. грн у 2019 році. У 2020 році передбачено 1594,13 тис. грн.