Прес-центр17 червня 2021, 11:06

В облдержадміністрації обговорили питання дотримання прав внутрішньо переміщених та постраждалих від збройного конфлікту осіб

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська 16 червня провела робочу зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання рівних прав і свобод Віктором Іванкевичем та представником Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтином Черніковим.

На заході обговорювалися питання дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройного конфлікту, зокрема права на соціальний захист, житло, пенсійне забезпечення та проблеми, які виникають при реалізації нормативно-правових актів і шляхи їх вирішення.

Також під час зустрічі було порушено питання роботи обласної комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації та практики застосування постанови КМУ від 18.12.2013 № 947 (зі змінами від 02.09.2020 № 767).

«З початку роботи обласної комісії проведено сім засідань, на яких прийняті рішення про надання компенсації 56 постраждалим на загальну суму 14 млн 763 тис. гривень. Внутрішньо переміщених осіб на сьогодні в Луганській області зареєстровано майже 284 тис., що становить 19 % від усіх зареєстрованих в Україні переселенців. І саме ми маємо роз’яснити, захистити, допомогти усім громадянам – і тим, хто мешкає на території, підконтрольній українській владі, і тим, хто перемістився до нас у пошуках притулку. Головним пріоритетом в нашій роботі є намагання зробити якомога більше для того, щоб кожний, хто потребує допомоги, відчув увагу та підтримку з боку області та держави», – зазначила Катерина Безгинська.

В робочій зустрічі також взяли участь керівники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту житлово-комунального господарства, Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони, Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.