Прес-центр16 грудня 2016, 11:12

В облдержадміністрації обговорили питання сталого енергопостачання області

З огляду на те, що область знаходиться на енергетичному острові, джерело генерації електроенергії – Луганська ТЕС, облдержадміністрація визначає можливість регіону по відновленню енергопостачання в разі аварійної ситуації на теплоелектростанції або пошкодження магістральних ліній електропередач. Особливо актуальним це питання стає в опалювальний період.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його перший заступник Романа Власенко провів нараду з питань узгодження дій підприємств енергетики та структурних підрозділів ОДА у разі знеструмлення контрольованої українською владою частини області.

За результатами обговорення низки найважливіших для жителів області питань прийняті наступні рішення: Північній ЄС ДП «НЕК «Укренерго» спільно з ТОВ «ЛЕО» мають розрахувати резервні потужності генерації (блок-станції) та постачання електричної енергії без урахування Луганській ТЕС; ТОВ «ЛЕО» спільно з ЛФ ДП «РЕМ» мають надати розрахунки сумарного погодинного споживання електричної енергії в межах балансової належності в цілому, споживачам за категоріями і територій області.

«Після узагальнення отриманої інформації ми будемо доводити її до керівників міст і районів області з метою вжиття відповідних заходів на території, що знаходиться в їх підпорядкуванні», – підкреслив директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ЛОДА Сергій Шелест.

Відзначимо, що незважаючи на труднощі, робота з забезпечення сталої роботи енергетичної галузі продовжується. В цьому контексті облдержадміністрація має намір звернутися до НАК «Нафтогаз України» з питання укладення договору на поставку природного газу для власних потреб.