Прес-центр14 листопада 2018, 14:11

В облдержадміністрації обговорили проблемні питання опалювального періоду на Луганщині

Сьогодні, 14 листопада, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та сталого проходження опалювального сезону.

На порядок денний були винесені питання про початок опалювального періоду на Луганщині, підготовку дорожніх, правоохоронних та рятувальних служб до недопущення ускладнень руху внаслідок імовірних опадів снігу, забезпечення стабільної роботи електромереж та нову систему закупівлі електроенергії комунальними установами.

За дорученням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Сергія Філя, значені питання знаходяться на контролі обласної влади.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай повідомив присутнім членам штабу, що ситуація навколо початку опалювального періоду залишається важкою у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Попаснянському районі. В умовах мінусових температур необхідно оперативно та якісно ліквідувати наслідки локальних поривів системи теплопостачання.

Представники Служби автомобільних доріг в Луганській області, ГУ ДСНС України в Луганській області, ГУ НП України в Луганській області, Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному відзвітували, що наразі триває підготовка до імовірних снігових опадів. Зокрема, ведеться перевірка спеціальної снігоочисної техніки, заготівля паливно-мастильних матеріалів та сипучих сумішей. Крім того, розроблена стала система взаємодії вищезазначених служб під час снігопадів та ожеледиці.

Під час обговорення впровадження нової системи тендерної закупівлі послуг електроенергії для комунальних служб регіону було наголошено на необхідності створення на місцях комісії з розрахунків за користування послугою.