Прес-центр21 червня 2017, 15:06

В облдержадміністрації обговорили результати 2016-2017 навчального року

На нараді в Департаменті освіти і науки Луганської ОДА підбили підсумки роботи управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій протягом навчального року.

Зокрема, директор Департаменту Юрій Стецюк підкреслив, що одним із головних успіхів навчального року, що минає, є успішне проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників, яка відбулася за сприяння та координації дій Департаменту, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Підсумки ЗНО-2017 повинні стати основою для подальшої роботи органів управління освітою щодо покращення якості освіти випускників шкіл області. Директор Департаменту також наголосив, що актуальним залишається питання профілактики вчинення правопорушень дітьми, які залишилися без догляду дорослих, особливо у літній період.

Гарним результатом 2016-2017 навчального року стало і відновлення роботи Луганської обласної психолого-медико-педагогічної консультації та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, про перші підсумки роботи яких було повідомлено на нараді.

Також увагу учасників було звернено на особливості структури 2017/2018 навчального року та проблеми функціонування і розвитку мережі опорних загальноосвітніх навчальних закладів, оновлення шкільних автопарків.

Заслухано питання перебігу ЗНО та забезпечення своєчасного отримання випускниками документів про освіту, розвитку інклюзивної освіти в області, динаміки розвитку дошкільної освіти у І півріччі поточного року та перспективи розвитку дошкільної освіти протягом 2017 року, організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку, забезпечення підручниками учнів 1-11 класів ЗНЗ.

Заступник Директора Департаменту освіти і науки – начальник управління освіти і науки Тетяна Ткачова розповіла про перспективи співробітництва в рамках Угоди між Луганською та Львівською областями за проектом «Змінимо країну разом», ініційованим головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

За участі представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму РДА на нараді обговорили питання формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад за рахунок ефективного використання коштів субвенції та підготовки інвестиційних проектів.