Прес-центр25 листопада 2019, 12:11

В облдержадміністрації обговорили результати роботи публічних сервісів та послуг

В облдержадміністрації відбулась нарада щодо змодельованих мереж надання публічних сервісів та послуг, відповідно до перспективного плану формування територій громад Луганської області.

Участь у нараді взяли представники структурних підрозділів ОДА, керівництво ГУ ДСНС у Луганській області та ГУ Нацполіції у Луганській області. Учасники спільно здійснювали моделювання об’єктів надання послуг: шкіл, дитячих садків, лікарень, амбулаторій, культурних і спортивних об’єктів, центрів надання адміністративних та соціальних послуг, а також центрів безпеки.

Робота з моделювання оптимальних мереж надання публічних сервісів та послуг здійснювалася на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, відповідно до стандартів з урахуванням нормативів і методик, розроблених міністерствами та відомствами.

Під час наради директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук зазначив, що аналіз наявної мережі об’єктів надання публічних послуг та її оптимізація дасть змогу забезпечити мешканців громад доступними, якісними послугами та сервісами. Це також дозволить оптимізувати видатки місцевих бюджетів на утримання всіх інфраструктурних об’єктів, через які надаються послуги і сервіси, та зекономити кошти, які можна буде направити на розвиток і підтримку інших сфер.