Прес-центр29 жовтня 2020, 14:10

В облдержадміністрації обговорили роботу лікарів під час пандемії COVID-19

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська в режимі відеоконференцзв’язку провела нараду з керівниками закладів охорони здоров’я щодо опрацювання тактики маршрутизації пацієнтів з COVID-19.

У вітальному слові заступник очільника області подякувала лікарям, які у перших рядах тримають оборону від коронавірусу. Вона підкреслила, що головними рисами лікарів навіть в умовах пандемії мають залишатися професіоналізм, людяність та повага до пацієнтів. Озвучено найголовнішу проблему області у боротьбі з COVID-19 – погане забезпечення лікарень медичним киснем.

Катерина Безгинська запевнила, що наступного тижня ПрАТ «АЗОТ» отримає від Міністерства охорони здоров’я України посвідчення на поставку медичного кисню та розпочне його виготовлення для потреб лікарень.

Крім того, обговорювались питання, що стосуються транспортування пацієнтів із дотриманням усіх санітарних вимог. Заступниця очільника Луганщини зазначила, що шлях інфікованої людини до лікарні має бути максимально убезпечений від загрози заражень сторонніх осіб та медпрацівників.