Прес-центр12 жовтня 2016, 16:10

В облдержадміністрації обговорили стан підготовки до опалювального сезону в містах і районах області

12 жовтня в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца відбулось засідання штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років та сталого проходження опалювального сезону.

У засідання взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, теплопостачальних підприємств області, товариства з обмеженою відповідальністю «ЛЕО», публічного акціонерного товариства «Луганськгаз».

У ході засідання директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай доповів, що два навчальні заклади – Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Лисичанський професійний ліцей ще не підписали акти готовності до роботи в опалювальний період. Разом з тим, він повідомив, що до опалювального сезону готові усі 372 котельні, які опалюють 505 об’єктів соціальної сфери (дитячі садки, школи, лікарні), крім того, рівень розрахунку теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ перед НАК "Нафтогаз України" становить 114% .

У свою чергу представники «ЛЕО» та «Луганськгаз» зауважили на необхідності урегулювання боргових ситуацій з теплогенеруючими підприємствами області.

За результатами наради Володимир Гуц надав доручення стосовно заходів з підтримки під час опалювального сезону в належному стані відповідної інфраструктури міст і районів, завершення заготовки палива для котелень у сільських районах, урегулювання питань з енергопостачальними та газорозподільними підприємствами області.