Прес-центр30 листопада 2021, 13:11

В облдержадміністрації обговорили стан проходження опалювального сезону

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у засіданні обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону у режимі відеоконференції.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай повідомив, що на сьогодні в області з 577 котелень працюють 575, території звітують про 100% підключення житлових будинків до опалення, є локальні проблеми, які день-в-день усуваються. З 509 об’єктів соціальної сфери функціонує 507, не функціонують два об’єкти у Кремінній і Новоайдарі, де наразі ведеться реконструкція в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Під час засідання також розглянуто питання укладення бюджетними установами та організаціями договорів на постачання природного газу з ТОВ «ГК «Нафтогаз-Трейдинг». Нагадаємо, на конгресі місцевих влад підписано меморандум щодо зобов’язання ТОВ «ГК «Нафтогаз-Трейдинг» заключення договорів з бюджетними організаціями на постачання природного газу за ціною 16 554 гривень за 1 тис. м. куб. В області на сьогодні з 229 договорів з організаціями, які звернулися, підписано 212, по 17 – триває робота.

Крім того, на заході йшлося про укладення договорів з «постачальниками останньої надії».

Окремо говорили про готовність спеціальної техніки до прибирання снігу та посипання доріг сумішами і забезпечення необхідної кількості паливного матеріалу.

Представник Служби автомобільних доріг в Луганській області розповів, що з 29 листопада розпочато чергування в зимовому режимі – щоденно три одиниці спеціальної техніки чергують цілодобово. Заготовлено 13 442 тонни спеціальних матеріалів, що складає 73% від загальної кількості, та 2 530 тонн або 68% технічної суміші. Підготовлено 100% спеціальної техніки, створено 10-денний запас паливно-мастильних матеріалів, підготовлені 20 майданчиків на дорогах, де встановлені відповідні дорожні знаки. Крім того, залучатиметься техніка сторонніх організацій – заключено договори з фермерськими господарствами. Загалом, підрядні і субпідрядні підприємства готові до виконання робіт.

На засіданні також розглянули питання визначення відповідальних за проходження опалювального сезону осіб у громадах, виконання протокольних доручень тощо.