Прес-центр12 cічня 2017, 17:01

В облдержадміністрації обговорили випадок захворювання на АЧС у Старобільському районі

12 січня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання Державної протиепізоотичної комісії при ОДА у зв’язку із виявленням випадку захворювання африканською чумою свиней в Старобільському районі.

 

Також у заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, начальник головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко, керівництво райдержадміністрацій, місцевого самоврядування, територіальних органів виконавчої влади та оперативно-тактичного угрупування «Луганськ».

 

Під час засідання комісії розглянуто комплексні заходи, спрямовані на ліквідацію спалаху небезпечного вірусу в Старобільському районі та недопущення розповсюдження захворювання АЧС територією області.

 

Разом з тим при обговоренні були відпрацьовані актуальні питання, в першу чергу щодо посилення контролю на автошляхах за переміщенням живих тварин і сировини з них, заходи з ліквідації несанкціонованої торгівлі худобою і продуктами тваринного походження та зменшення популяції дикого кабана і хижих та шкідливих тварин.