Прес-центр23 листопада 2017, 09:11

В облдержадміністрації обговорили заходи боротьби із стихійною торгівлею у Сєвєродонецьку

Питання щодо унеможливленості несанкціоновану торгівлю у Сєвєродонецьку розглянули на нараді в облдержадміністрації, яку провів Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА.

Директор Департаменту Сергій Медведчук акцентував увагу на несанкціонованій торгівлі біля Льодового палацу спорту (вул. Маяковського, 28). Там два рази на тиждень стихійно відбувається ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки.

Він поінформував, що перші ярмаркові заходи дійсно проводилися за участю тільки безпосередньо товаровиробників. У подальшому ярмарок перетворився на стихійний ринок, де переважна більшість торгуючих – це продавці місцевих ринків та перекупники, які не є виробниками сільськогосподарської продукції.

Зазначено, що стихійна торгівля у невстановлених місцях стала серйозною проблемою для міста, яка створює недобросовісну конкуренцію з легальними торговцями та призводить до несплати податків і порушень правил безпеки дорожнього руху. Це питання неодноразово розглядалось на нарадах в облдержадміністрації, засіданнях Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, але до цього часу проблема не перестала бути актуальною.

Також участь у заході взяли представники Сєвєроднецької міськради, Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області, Управління превентивної діяльності, Сєвєродонецького відділу поліції та Управління патрульної поліції в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному ГУНП в Луганській області.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області Ріта Холоденко звернула увагу, що працівники цієї установи мають діяти в рамках чинного законодавства. «Якщо вулична торгівля буде упорядкована, ми зможемо здійснювати заходи державного нагляду та вимагати відповідно до закону від суб’єктів господарювання усунення виявлених порушень», – зауважила вона.

Як підкреслив начальник відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області Андрій Наконечний, працівниками поліції здійснюються регулярні рейди задля припинення незаконної торгівлі. Щодня правоохоронці не тільки припиняють стихійну торгівлю і складають протоколи на порушників, а й проводять профілактичні бесіди з потенційними покупцями.

У свою чергу, заступник голови Сєвєродонецької міськради  Григорій Пригеба розповів про початкові етапи ліквідації торгівлі не тільки біля Льодового палацу спорту, але й по всій території міста.