Прес-центр17 вересня 2019, 16:09

В облдержадміністрації обговорили зміни перетину товарів через КПВВ

В облдержадміністрації обговорили зміни перетину товарів через КПВВ

Сьогодні, 17 вересня, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів нараду щодо внесення змін до Порядку переміщення товарів (вантажів) через КПВВ з представниками правоохоронних та силових відомств.
На початку наради Юрій Погуляйко повідомив, що деякі особи розповсюджують неправдиву інформацію щодо припинення роботи пропускного режиму на КПВВ «Станиця Луганська» через ремонт мосту. Спростовуючи це твердження, перший заступник голови ОДА наголосив: «Ніяких підстав для припинення роботи пункту пропуску немає. Під час ремонту мосту буде зведено обвідний міст, який буде працювати до завершення ремонтних робіт».
Начальник Лисичанського прикордонного загону Іван Яблонський доповів, що з 29 жовтня набувають силу внесені зміни до Порядку переміщення товарів (вантажів) через КПВВ. Порядком визначено процедури пропуску осіб і транспортних засобів з / на тимчасово окуповані території, видачі дозволів на перетин лінії розмежування, особливостей контролю за в'їздом- виїздом з КПВВ.
Буде введено нову процедуру переміщення осіб і товарів через лінію розмежування у Луганській та Донецькій областях.
Крім того, буде змінено принцип визначення переліку товарів, які можуть перевозитися через лінію зіткнення.