Прес-центр8 листопада 2021, 16:11

В облдержадміністрації озвучили оперативну інформацію про поширення COVID-19 та затвердили карантинні вимоги

Також під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було порушено питання про заходи із протидії поширенню на території Луганської області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Головним доповідачем із цього питання виступив в. о. генерального директора ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Жданов.

За його словами, станом на 8 листопада на території Луганської області зареєстровано за первинними діагнозами 72671 підозрілих випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 51539 (діти до 17 років 3075) підтверджених випадків.  

Інтенсивний показник захворюваності складає 7665,4 випадків на 100 тисяч населення, смертність 248,5 летальність - 3,2.

 Одужало 37525 (діти до 17 років 2345) осіб,  померло – 1671. На лікуванні знаходиться 12343 (діти до 17 років - 730) хворих: на стаціонарному лікуванні 870, на амбулаторному – 11475.

Кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів (рівень захворюваності)  – 950. Завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 – 53,3%

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила: доручити головам РДА, міським, селищним, сільським головам, керівникам ВЦА, структурних підрозділів ОДА та її апарату, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, закладів, установ та організацій забезпечити дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, забезпечити контроль за проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 працівниками та державними службовцями, забезпечити відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, які відмовляються або ухиляються від проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19, крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти COVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв розповів про стан укладання договорів за пакетами медичних послуг між НСЗУ та закладами охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на COVID-19. 11 закладів охорони здоров’я подали до НСЗУ пропозиції щодо уклададання договорів за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19» на 2-4 квартал 2021 року. Сім лікарень «першої хвилі» уклали договори на суму понад 130 млн грн. Два медзаклади «другої хвилі» уклали договори з НСЗУ на суму понад 16 млн грн.

Також він повідомив присутнім про впровадження моделі перепрофілювання максимальної кількості ліжок у разі збільшення їх завантаженості більше 60 %. Ці дії вже були відпрацьовані разом з МОЗ та НСЗУ, зокрема розгортання 418 додаткових ліжок.