Прес-центр5 жовтня 2017, 14:10

В облдержадміністрації правозахисники, правоохоронці та міжнародні експерти розглянули проблему торгівлі людьми

Сьогодні, 5 жовтня, відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми у облдержадміністрації, де взяла участь заступник голови ОДА Ольга Лішик.

Участниками заходу також стали експерти Ради Європи з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА), представники структурних підрозділів ОДА, громадських правозахисних організацій, правоохоронних і контролюючих органів області.

Провоохоронці поінформували присутніх, що впродовж 2015 – 2017 років в Луганській області встановлено 14 статусів особам, які постраждали від торгівлі людьми, у тому числі дві особи до 18 років. Було зазначено, що на неповнолітніх осіб, службами у справах дітей на відповідних територіях, складено індивідуальні плани соціального захисту дитини, яка опинилась у складних життєвих ситуаціях, а також діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Також представники правоохоронних органів визначили наявну проблему щодо виходу під заставу підозрюваних осіб у скоєнні злочину по факту торгівлі людьми. У наслідок цього є ризик здійснення тиску на постраждалих.

Експерти Ради Європи з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА) порадили налагодити здійснення судових слухань у різних приміщеннях, аби убезпечити постраждалих осіб від впливу осіб, що підозрюються у скоєнні злочину щодо торгівлі людьми.